ElectroMaterial.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Categorii
Curs valutar
Informatii
Marci produse

Termeni si conditii

Termeni si conditii

1.Informatii generale

Site-ul electromaterial.ro si magazinul gazduit pe acest site (impreuna, „Site-ul”) sunt detinute si operate de catre societatea AE Sagres SRL, societate romana cu raspundere limitata, cu sediul social in Str. Valea Larga nr 35, Municipiul Sacele, Judetul Brasov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu numarul J08/2727/2018, avand cod unic de inregistrare (CUI) 40175605si identificator unic la nivel european (EUID) ROONRC.J08/2727/2018 („Vanzatorul”).

Navigarea pe Site sau plasarea unei comenzi pe acesta constituie acordul Utilizatorului cu privire la prezentii termeni si conditii („Termenii si Conditiile”) si la politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal afisata la adresa https://electromaterial.ro/i/termeni-si-conditii/18/(„Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal”) si va obliga la respectarea acestora. In cazul in care nu sunteti de acord cu prevederile Termenilor si Conditiilor ori alea Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal, va rugam sa nu utilizati Site-ul.

Prin Site, Vanzatorul efectueaza vanzari de produse catre Utilizatori persoane fizice peste 18 ani sau persoane juridice. In considerarea dispozitiilor legislatiei aplicabile in domeniul protectiei consumatorilor, unele prevederi ale prezentilor Termeni si Conditii sunt aplicabile doar in relatia dintre Vanzator si utilizatorii persoane fizice.

Plasarea unei comenzi pe Site, dupa confirmarea acesteia de catre Vanzator, are ca rezultat incheierea unui contract la distanta intre Vanzator si utilizator („Cumparatorul”) in conditiile prevazute in sectiunea 3 din Termeni si Conditii. In cazul Cumparatorilor persoane fizice, aceste reguli se completeaza cu dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative („OUG 34/2014”).

2.Definitii

In cuprinsul prezentilor Termeni si Conditii, urmatorii termeni vor avea sensul indicat mai jos:

®Bun” inseamna un produs pus de catre Vanzator la vanzare prin intermediul Site-ului;

®Comanda” inseamna comunicarea electronica dintre Cumparator si Vanzator prin intermediul Site-ului, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului oferta de a incheia un contract de vanzare cu privire la unul sau mai multe Bunuri;

®Contract” inseamna contractul de vanzare incheiat intre Vanzator si Cumparator prin plasarea de care Cumparator a Comenzii si confirmarea expresa a comenzii de catre Vanzator, in conditiile prevazute in sectiunea 3 din Termeni si Conditii;

®Cumparator” inseamna un utilizator al Site-ului, persoana fizica sau juridica, care plaseaza o comanda pentru achizitia unuia sau a mai multor Bunuri;

®OUG 34/2014” inseamna Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative;

®Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal” inseamna politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal afisata la adresa https://electromaterial.ro/i/termeni-si-conditii/18/;

®Pret de Vanzare” reprezinta contravaloarea Bunului pretinsa de catre Vanzator, astfel cum este aceasta afisata pe Site, pe pagina corespunzatoare Bunului comandat, la momentul plasarii Comenzii. Pretul de Vanzare este exprimat in RON si include TVA si taxa de timbru verde, daca aceasta este aplicabila conform dispozitiilor legale relevante. Pretul de Vanzare nu include costurile de transport.

®Site” inseamna site-ul electromaterial.ro si magazinul gazduit pe acest site;

®Termeni si Conditii” inseamna prezentul document in care sunt prevazute conditiile de utilizare a Site-ului si de vanzare a produselor prin intermediul acestuia;

®Utilizator” insemna orice persoana (fizica sau juridica) care acceseaza Site-ul sau navigheaza pe acesta. Vanzatorul nu accepta efectuarea de vanzari catre persoane fizice sub 18 ani sau care nu au capacitate deplina de exercitiu;

®Vanzator” inseamna AE Sagre SRL, societate romana cu raspundere limitata, cu sediul social in Str. Valea Larga nr35, Municipiul Brasov, Judetul Brasov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu numarul J08/2727/2018, avand cod unic de inregistrare (CUI) 40175605si identificator unic la nivel european (EUID) ROONRC.J08/2727/2018.

3.Incheierea contractului de vanzare

Prin plasarea unei Comenzi si confirmarea acesteia in conditiile prezentei sectiuni, intre Cumparator si Vanzator se incheie un Contract la distanta cu privire al Bunurile incluse in Comanda si cu privire la care a fost furnizata confirmarea.

3.1.Modalitate de efectuare a unei Comenzi

3.1.1.Inregistrare

Pentru a plasa o Comanda, Utilizatorul trebuie sa isi creeze un cont pe Site. Crearea unui cont este utila Cumparatorului pentru monitorizarea Comenzilor plasate, precum si pentru pastrarea Bunurilor adaugate in cos, care raman salvate si dupa iesirea de pe Site.

Inregistrarea se face in partea dreapta a site-ului pe butonul "Inregistrare cont" din casuta "Autentificare". Datele de la inregistrare pot fi completate atat pentru persoana juridica cat si pentru persoana fizica.

3.1.2.Alegerea produselor

Folosind meniul din stanga, Utilizatorul poate alege categoriile de Bunuri sau de pe "Prima pagina" a site-ului. Pentru vedea detaliile produsului, Utilizatorul va da click pe imaginea Bunului.

Pentru adaugarea Bunurilor in cosul de cumparaturi, Utilizatorul va da click pe butonul „Cumpara". Un Bun adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta, respetiv in masura in care se poate efectua comanda pentru acesta (in cazul bunurilor disponibile pe baza de comanda). Plasarea unui Bun in cosul de cumparaturi nu atrage rezervarea automata a acestuia anterior acceptarii Comenzii.

3.1.3.Cosul de cumparaturi

In partea din dreapta se afla casuta „Cosul meu" ce indica in timp real pretul total al Bunurilor din cos, cat si cantitatea de Bunuri.

In momentul apasarii butonului „Cos de cumparaturi", Utilizatorul va fi directionat care cosul de cumparaturi unde va putea vizualiza intreaga lista de Bunuri adaugate in cosul de cumparaturis i va avea posibilitatea de a modifica Bunurile selectate, a continua cumparaturile sau a parcurge pasii pentru transmiterea Comenzii.

3.1.4.Plasarea Comenzii

Dupa validarea cosului de cumparaturi, Utilizatorul va verifica informatiile privind comanda si livrarea si va alege modalitatea de plata (respectiv, plata prin ordin de plata, plata cu cardul sau plata ramburs). Ulterior verificarii acestor informatii, Utilizatorul va putea finaliza si plasa Comanda.

Prin plasarea Comenzii, Utilizatorul confirma ca toate informatiile incluse in Comanda (inclusiv in ceea ce priveste Bunurile dorite si informatiile furnizate pentru efectuarea livrarii) sunt corecte si complete la data finalizarii Comenzii.

In cazul in care ulterior plasarii Comenzii, Utilizatorul constata ca a intervenit orice eroare in transmiterea datelor necesare procesarii si livrarii Comenzii (inclusiv in ceea ce priveste Bunurile comandate), acesta poate contacta Vanzatorul la adresa de email comenzi@electroshops.ro. Ulterior prelucrarii Comenzii, Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna, cost sau viciu decurgand din transmiterea de catre Cumparator a unor date eronate.

3.1.5.Confirmarea inregistrarii Comenzii

Dupa plasarea Comenzii, Utilizatorul va primi un mesaj automat (email) prin care se confirma inregistrarea Comenzii plasate pe Site, cu rol de informare. Acest mesaj nu reprezinta o confirmare privind acceptarea Comenzii de catre Vanzator si nu are ca efect incheierea Contractului.

Prin plasarea Comenzii, Cumparatorul este de acord cu formele de comunicare utilizate de Vanzator (telefon si email) si modalitatea de derulare operatiunilor comerciale de catre Vanzator.

3.2.Incheierea Contractului

Contractul se considera incheiat in momentul in care Vanzatorul confirma Cumparatorului prin email sau telefon acceptarea Comenzi sau, in lipsa unei confirmari exprese a acceptarii Comenzii, in momentul in care Vanzatorul notifica Cumparatorul cu privire la expedierea Bunurilor comandate.

Vanzatorul are dreptul de a decide in mod unilateral si discretionar in ceea priveste acceptarea unei Comenzi si, pe cale de consecinta, incheierea Contractului. In cazul in care Vanzatorul decide sa nu accepte Comanda, acesta nu va avea nicio raspundere fata de Cumparator si nu va datora acestuia niciun fel de despagubiri. In cazul in care Utilizatorul nu este contactat de catre Vanzator, in scris sau prin email, pentru a i se confirma acceptarea Comenzii in termen de 5 zile lucratoare de la primirea mesajului de confirmare a inregistrarii Comenzii, Comanda este considerata neacceptata si va fi anulata.

Vanzatorul are dreptul de anula Comanda inclusiv in urmatoarele cazuri:

®Neefectuarea platii conform prezentilor Termeni si Conditii;

®Neacceptarea platii de catre procesatorul de plati online ori banca emitenta a cardului;

®Datele furnizate de catre Utilizator sunt incorecte sau incomplete;

®Livrarea de catre societatea de curierat nu este posibil (de ex., Cumparatorul nu a putut fi gasit la adresa sau contactat telefonic);

®Pretul Bunului este derizoriu in sensul art. 1665 din Codul Civil.

Contractul se considera incheiat la Pretul de Vanzare afisat pe Site in momentul plasarii Comenzii.

In situatia in care Comanda a fost achitat prin card bancar si nu este acceptata de catre Vanzator, Vanzatorul se obliga sa indeplineasca toate diligentele necesare pentru ca pretul platit sa fie restituit Cumparatorului in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 14 zile de la data anularii Comenzii.

4.Livrare

Vanzatorul realizeaza livrarea Bunurilor comandate prin intermediul societatilor de curierat rapid cu care Vanzatorul are incheiat contract.

Cumparatorul are obligatia de a verifica integritatea fizica a coletelor in momentul livrarii, in prezenta reprezentantului societatii de curierat si de a solicita intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca Bunurile prezinta urme de deteriorare. Vanzatorul nu este responsabil pentru nicio reclamatie ulterioara, in lipsa unui proces verbal de constatare.

4.1.1.Termen de livrare

Bunurile comandate vor fi livrate de catre Vanzator Cumparatorului in urmatoarele termene:

®1 - 4 zile lucratoare de la data acceptarii Comenzii, in Bunurilor aflate in stocul Vanzatorului;

®14 - 21 de zile de la data acceptarii Comenzii, in cazul Bunurilor disponibile la comanda, marcate pe Site in acest mod sau al caror status este comunicat de catre Vanzator in cursul prelucrarii Comenzii.

In zilele de sambata, duminica si sarbatori legale nu se efectueaza livrari. Totodata, in anumite situatii precum aglomerarea societatilor de curierat si numarul ridicat de colete din perioada sarbatorilor sau Black Friday sau intarzieri in livrarea Bunurilor de catre furnizori datorate contextului social, economic sau politic (de ex., pandemia Covid-19, razboi, cutremur, inundatie, sarbatori legale din statul in care este localizat furnizorul ori producatorul etc.), pot aparea intarzieri in livrarea Comenzilor. Aceste intarzieri sunt in afara controlului Vanzatorului si nu vor atrage raspunderea acestuia.

In cazul in care Bunurile nu pot fi livrate in termenele precizate in aceasta sectiune din motive ce nu se afla sub controlul Vanzatorului (de ex., intarzieri aparute in procesul de productie al producatorului respectivelor Bunuri, probleme generate de cutremure etc.), Vanzatorul va informa Cumparatorul in cel mai scurt timp posibil. Vanzatorul nu va fi responsabil pentru astfel de intarzieri, iar Cumparatorul nu va putea pretinde Vanzatorului despagubiri pentru astfel de situatii.

4.1.2.Tarif de livrare

Costul livrarii Bunurilor comandate depinde de valoarea Comenzii si greutatea Bunurilor, astfel:

®in cazul Comenzilor cu o valoare mai mare de 2.000 RON si cu o greutate totala de maxim 20 de kilograme, Vanzatorul ofera livrare gratuita;

®in cazul Comenzilor cu o valoare de maxim 2.000 RON si cu o greutate totala de maxim 20 de kilograme, costul livrarii este de 30 RON;

®in cazul Comenzilor cu o greutate de peste 20 de kilograme, se va transmite o oferta personalizata cu privire la costul de livrare.

Costurile de livrare mentionate mai sus sunt percepute suplimentar fata de pretul Comenzii si sunt valabile pentru livrarile efectuate in localitatile in care exista agentii ale societatii de curierat utilizate. Pentru celelalte localitati se va percepe un tarif suplimentar calculat pe kilometru, raportat la distanta intre adresa de livrare si localitatea cea mai apropiata in care exista agentie a societatii de curierat utilizate. Acest tarif suplimentar va fi calculat in functie de adresa de livrare si va fi comunicat Cumparatorului la procesarea Comenzii.

5.Plata

Vanzatorul accepta urmatoarele modalitati de plata: (i) plata ramburs; (ii)plata prin ordin de plata; si (iii) plata prin card bancar. Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in anumite situatii sa solicite plata Comenzii in avans.

5.1.Plata ramburs

In cazul Comenzilor al caror pret este mai mic de 1.000 RON, Cumparatorul poate opta pentru achitarea contravalorii Comenzii la livrare, catre reprezentatul societatii de curierat.

5.2.Plata prin ordin de plata

In cazul in care Cumparatorul a optat pentru plata prin ordin de plata, acesta va primi factura proforma pentru Comanda odata cu email-ul de procesare a Comenzii. Cumparatorul va efectua plata conform facturii proforme si va transmite dovada efectuarii platii catre Vanzator pe adresa e email comenzi@electroshops.ro.

Trimiterea Bunurilor catre Cumparator va fi efectuata doar dupa ce Cumparatorul a transmis Vanzatorului dovada efectuarii platii. In acest caz, termenul de livrare incepe sa curga de la data la care Vanzatorul a primit dovada efectuarii platii de catre Cumparator.

5.3.Plata prin card bancar

Vanzatorul accepta si efectuarea platii contravalorii Comenzii prin plata cu cardul online, utilizand serviciile Raiffeisen Bank/EuPlatesc.

Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Plata se bazeaza pe un sistem securizat de procesare a tranzactiilor online care ofera confidentialitate, siguranta si simplitate in achizitia produselor si serviciilor prin Internet.

In cazul in care sistemul de plati prin card bancar nu functioneaza, iar Utilizatorul a optat pentru aceasta modalitate de plata, Vanzatorul ii va transmite Utilizatorului un link de plata dupa acceptarea Comenzii.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei procesatorului de plati online. Vanzatorul si Site-ul nu solicita, nu are acces la si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul utilizat pentru plata.

Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun cost generat de plata cu online cu card bancar, cum ar comisioanele de operatiune sau comisioanele de schimb valutar percepute de banca emitenta a cardului bancar. Responsabilitatea acestor comisioane revine Cumparatorului, iar eventualele litigii cu privire la astfel de costuri vor fi solutionate de catre Cumparator cu banca emitenta a cardului acestuia.

6.Transferul dreptului de proprietate

Dreptul de proprietate asupra Bunurilor vandute va fi transfera de la Vanzator catre Cumparator la momentul livrarii Bunurilor respective, dupa efectuarea de catre Cumparator a platii pretului.

7.Dreptul de retragere din Contract

Intrucat in cadrul Contractelor incheiate la distanta nu este posibila verificarea Bunurilor achizitionate, Cumparatorul persoana fizica („Consumatorul”) are dreptul de a se retrage din Contract in conditiile prevazute de OUG 34/2014.

Dreptul de retragere nu fi aplicabil in cazul Cumparatorilor persoane juridice. In cazul acestora, Vanzatorul poate, la libera sa alegere, sa accepte returul Bunurilor si constituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau sa refuze solicitarea de retur.

7.1.Termen de exercitare a dreptului de retragere

Consumatorul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile de la data in care a intrat in posesia fizica a Bunurilor, respectiv:

®In cazul in care Consumatorul comanda un singur Bun, ziua in care Consumatorul (sau o persoana indicata de catre acesta) intra in posesia fizica a acestui Bun;

®in cazul in care Consumatorul comanda printr-o singura comanda mai multe Bunuri care sunt livrate separat, ziua in care Consumatorul (sau o persoana indicata de catre acesta) intra in posesia fizica a ultimului Bun;

®in cazul livrarii unui Bun care consta in mai multe loturi sau piese, ziua in care Consumatorul (sau o persoana indicata de catre acesta) intra in posesia fizica a ultimului Bun sa a ultimei piese.

7.2.Modalitatea de exercitare a dreptului de retragere

Pentru exercitarea dreptului de retragere, Consumator trebuie ca, inainte de expirarea termenului de 14 zile prevazut in sectiunea 7.1 de mai sus, sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din Contract, prin transmiterea pe adresa de email comenzi@electroshops.ro a unuia dintre urmatoarele documente:

®Formularul de retragere prevazut anexa OUG 34/2014, inclus in anexa prezentilor Termeni si Conditii;

®Orice declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere din Contract.

Pentru exercitarea valabila a dreptului de retragere, Consumatorul trebuie sa comunice decizia de retragere in conditiile de mai sus in interiorul termenului de 14 zile.

7.3.Exceptari de la dreptul de retragere

In conditiile art. 16 din OUG 34/2014, Consumatorul nu isi va putea exercita dreptul de retragere cu privire la Contractele incheiate cu privire la anumite tipuri de Bunuri, ca de exemplu:

®Bunurile confectionate dupa specificatiile prezentate de Consumator sau personalizate in mod clar;

®Bunurile sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motice de igiena si care au fost desibilate de catre Consumator;

®Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

7.4.Obligatiile Cumparatorului si Vanzatorului in contextul exercitarii dreptului de retragere

In cazul exercitarii dreptului de retragere, Consumatorul este obligat sa returneze Bunurile Vanzatorului in termen de maxim 14 zile de la data la care a comunicat Vanzatorului decizia de retragere din Contract. Consumatorul suporta toate costurile directe generate de returnarea Bunurilor.

Totodata, potrivit OUG 34/2014, Consumatorul este responsabil pentru orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, alta decat ceea ce este strict necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii Bunurilor. Pentru claritate, manipularea pentru a stabili natura, caracteristicile si functionarea Bunurilor se refera la modul in care i s-ar permite in mod rezonabil sa manipuleze si inspecteze bunurile intr-un magazin fizic obisnuit.

Cu exceptia manipularii permise conform celor de mai sus, Bunurile returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate de catre Vanzator si sa includa toate accesoriile de care au fost insotite (de ex., manuale de utilizare, certificat de garantie, cabluri, suruburi etc.). Este recomandat Cumparatorului sa returneze Bunurile in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere sau prin introducerea intr-o cutie de carton.

Vanzatorul va rambursa Consumatorului suma primita cu titlu de plata pentru Bunurile cu privire la care a fost exercitat dreptul de retragere in termen de 14 zile de la data receptionarii cererii de exercitare a dreptului de retragere de la Consumator, dar nu mai devreme de data receptionarii Bunurilor returnate sau a primirii unei dovezi din partea Consumatorului care atesta trimiterea Bunurilor catre Vanzator, fiind luata in calcul data cea mai apropiata dintre acestea doua.

Vanzatorul va restitui Consumatorului suma primita cu titlu de plata pentru Bunurile cu privire la care a fost exercitat dreptul de retragere prin transfer in contul bancar indicat de Consumator, fara ca aceasta modalitate de rambursare sa genereze costuri pentru Consumator (anume, comisioane). Consumatorul isi exprima acordul cu privire la utilizarea acestei modalitati de rambursare si in cazul in care plata Comenzii a fost efectuata prin ramburs.

In cazurile in care Bunurile returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, Vanzatorul va avea dreptul de a opri o suma din suma ce urmeaza a fi restituita Consumatorului ca urmare a exercitarii dreptului de retragere, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. In cazul in care contravaloarea Bunurilor cu privire la care a fost exercitat dreptul de retragere a fost restituita Consumatorului inainte de finalizarea evaluarii prejudiciului, Vanzatorul va emite Consumatorului o factura pentru suma aferenta diminuarii valorii Bunurilor, pe care Consumatorul va fi obligat sa achite in termen de 30 zile de la data emiterii facturii. In cazul neachitarii facturii in termenul prevazut, Vanzatorul poate aplica penalitati de intarziere de 0,1% pe zi din suma datorata.

8.Drepturi de proprietate intelectuala

Continutul Site-ului, inclusiv marca inregistrata, numele de domeniu, textele incarcate pe site etc., este detinut in mod exclusiv de Vanzator sau persoane afiliate acestuia si nu poate fi utilizat sau preluat de nicio persoana altfel decat in modalitatile permise de Vanzator.

Utilizatorii Site-ului nu au dreptul de a copia, distribui, publica, transfera sau expune in orice mod informatii sau orice partea continutului Site-ului decat in scop personal, necomercial, informativ si fara a le modifica sau altera in orice mod.

Este interzisa orice utilizare a continutului Site-ului in orice scop sau mod altfel decat este permis prin Termeni si Conditii.

9.Confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal

Vanzatorul se obliga pastreze confidentialitatea informatiilor de orice natura furnziate de catre Utilizator si nu le va utiliza sau divulga decat in conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.

Utilizatorul se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor cu privire la contul acestuia. Utilizatorul va fi unicul responsabil pentru orice daune rezultate din nepastrarea confidentialitatii datelor cu privire la contul de utilizator (de ex., nume utilizator si parola) ori a gestionarii improprii a accesului la cont (de ex., pastrarea contului logat pe un dispozitiv, setarea conectarii automate in cont de pe un anumit dispozitiv etc.).

Vanzatorul are dreptul de a prelucra datele furnizate de catre Cumparator in vederea executarii Contractului si a indeplinirii oricaror obligatii in legatura cu acesta.

Informatii detaliate privind modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt incluse in Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal publicata pe Site.

10.Clauze diverse

10.1.Raspundere si garantii

Vanzatorul furnizeaza prin intermediul Site-ului, in mod gratuit, informatii cu privire la Bunuri. Informatiile si documentele puse la dispozitia Utilizatorilor de catre Vanzator (de ex., descrierea Bunurilor, imaginile etc.) sunt puse la dispozitie de catre producatorii Bunurilor, au caracter orientativ si nu reprezinta o obligatie contractuala a Vanzatorului.

Vanzatorul nu poate garanta ca orice Bun care a fost inclus pe site este disponibil in orice moment, acesta rezervandu-si dreptul de a inceta in orice moment comercializarea oricaror Bunuri.

In cazul in care Bunul dorit de catre Utilizator nu este disponibil, Vanzatorul poate recomanda alte Bunuri cu caracteristici similare. In cazul in care Utilizatorul opteaza pentru achizitionarea Bunurilor similare, Comanda plasata de acesta va fi modificata in mod corespunzator. In cazul in care Cumparatorul nu accepta alte Bunuri, Comanda va fi anulata, fara a atrage raspunderea Vanzatorului.

Utilizatorul este de acord ca utilizarea Site-ului se face pe propria sa raspundere, Vanzatorul nefiind raspunzator pentru nicio dauna ori cost de orice natura generate ca urmare a accesarii Site-ului, inclusiv cele provocate de virusi, bug-uri, actiuni umane, defectiuni ale sistemului informatic, erori, defectiuni ori intarzieri in comunicatiile electronice.

In limitele legii, Vanzatorul nu este responsabil pentru nicio dauna, de orice tip, pe care Utilizatorul sau orice alta persoana o sufera ca rezultat al executarii de catre Vanzator a Contractului sau care rezulta din pierderea ori utilizarea Bunurilor achizitionate.

Vanzatorul are dreptul de a actualiza sau modifica prezentii Termeni si Conditii in orice moment pentru a reflecta orice modificari ale politicii comerciale a Vanzatorului, ale modului de functionare a Site-ului ori ale dispozitiilor legale aplicabile. Termenii si Conditiile actualizate vor fi publicate pe Site si se vor aplica din momentul afisarii acestora, inclusiv cu privire la orice Comanda plasata, respectiv Contract incheiat, dupa afisarea versiunii actualizate a acestora.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul unor Utilizatori la anumite facilitati ori functii ale Site-ului (de ex., modalitati de plata ori livrare, publicarea de comentarii) pentru motive intemeiate, ce tin de prejudicii aduse Vanzatorului ori de incalcari repetate ale Termenilor si Conditiilor. Pentru a afla motivele specifice ale restrictionarii, Utilizatorul poate contacta Vanzatorul, la datele de afisate in pagina de Contact de pe Site.

Bunurile beneficiaza de garantie in conditiile oferite de catre producatori, in conditiile legislatiei aplicabile, certificatele de garantie fiind emise de catre acestia. Certificatul de garantie va fi livrat impreuna cu Bunul, lipsa acestuia trebuind notificata de catre Cumparator Vanzatorului in termen de 48 de ore de la livrarea Comenzii, prin email la adresa comenzi@electroshops.ro.

10.2.Program de functionare

Utilizatorii pot plasa Comenzi oricand, dar acestea vor fi procesate doar in cursul programului de functionare al Vanzatorului, respectiv de luni pana vineri, in intervalul orar 9 – 17.

Comenzile plasate in afara orelor de program, in weekend sau in zilele de sarbatoare legala vor fi procesate in urmatoarele zile lucratoare.

10.3.Conditii pentru publicarea de comentarii pe Site

Utilizatorii pot publica comentarii prin care sa evalueze Bunurile livrate ori interactiunea cu Vanzatorul, in sectiunea „Opiniile vizitatorilor” din Site. Pentru a putea publica astfel de comentarii, este necesar ca Utilizatorul sa se autentifice in contul sau de pe Site.

In momentul transmiterii unui comentariu, Utilizatorul acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, irevocabila, nelimitata teritorial si in timp asupra continutului si ii confera Vanzatorului dreptul de a utiliza, reproduce, adapta, traduce, publica si distribui acest continut.

Utilizatorul se obliga sa respecte urmatoarele reguli cu privire la publicarea de comentarii:

®Sa utilizeze un limbaj corespunzator, fara termeni care pot jigni ori ofensa si fara injurii ori limbaj licentios;

®Sa nu includa continut ilegal, defaimator, calomnios, obscen, amenintator, discriminatoriu, rasist;

®Sa nu incalce dispozitiile legale aplicabile, inclusiv in ceea ce priveste protectia drepturilor de proprietate intelectuala;

®Sa se asigura ca informatiile prezentate sunt reale, corecte si neinselatoare si ca nu induc in eroare alti Utilizatori;

®Sa nu includa in mesaje si sa nu solicite date cu caracter personal ori care incalca confidentialitatea altor persoane;

®Sa nu includa link-uri, fisiere, adrese web ori software-uri care contin virusi, fisiere corupte sau alt tip similar de software.

Vanzatorul are dreptul de a nu publica sau de a sterge in cazul in care a fost publicat orice comentariu care incalca prezentii Termeni si Conditii.

10.4.Lege aplicabila. Solutionarea disputelor

Prezentii Termeni si Conditii si orice Contract incheiat intre Vanzator si un Utilizator in baza acestora sunt guvernate de si se vor interpreta conform legii romane. Prevederile Termenilor si Conditiilor se completeaza cu dispozitiile obligatorii ale legislatiei aplicabile (inclusiv, Codul Civil, OUG 34/2014, Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor).

Orice disputa aparuta intre Vanzator si un Utilizator va fi solutionata pe cale amiabila de catre parti. In cazul in care nu este posibila solutionarea amiabila a disputei in termen de 30 de zile de la notificarea privind aparitia acesteia, disputa va putea fi transmisa spre solutionare instantelor romane competente.

Totodata, Utilizatorul poate apela la una dintre procedurile alternative de solutionare a disputelor, respectiv:

®SAL- mecanism alternativ sistemului judiciar de solutionare a litigiilor potentiale oferit Consumatorilor pentru probleme legate de achizitionarea unui bun si/sau a unui serviciu. Pentru accesarea acestui mecanism de solutionare a disputelor, Utilizatorul persoana fizica va depune o sesizare scrisa la Directia de Solutionare Alternativa a Litigiilor a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (adresa: Bucuresti, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865, tel: 021.307.67.69; fax: 021.314.34.62, e-mail: dsal@anpc.ro);

®SOL – platforma online creata de Comisia Europeana pentru a facilita solutionarea pe cale extrajudiciara a litigiilor care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare online incheiate de Consumatori, accesibila la adresa https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show.

 
Marcile, firmele, denumirile comerciale si siglele prezente pe site sunt utilizate strict in scopul identificarii produselor vandute, respectiv al producatorilor acestora. Toate drepturile asupra marcilor, firmelor si siglelelor apartin exclusiv titularilor acestora, societatea Ringhiopol S.R.L. avand exclusiv calitatea de distribuitor autorizat. Utilizarea marcilor, firmelor si siglelor in cadrul site-ului electromaterial.ro nu are rolul de a indica afilierea intre acest magazin online si titularul drepturilor asupra marcilor, firmelor si siglelelor utilizate pentru identificarea produselor vandute sau de a sugera ca acest magazin este recomandat de catre titularul acestor drepturi.
  • 0268 314 946
  • E-mail: contact@electromaterial.ro
Website detinut de AE Sagres SRL, CIF: RO40175605, Reg.Com: J08/2727/2018